- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 12 dkg reszelt parmezán
- 4 dkg vaj
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés:
1. A reszelt parmezánt és a zsemlemorzsát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a villával felvert tojást. Ízesítjük sóval, szerecsendióval és esetleg reszelt citromhéjjal.
2. A vajat megolvasztjuk és a masszához keverjük. Ezután kb. fél órát pihentetjük.
Ha túl kemény lenne, akkor kevés levessel vagy vízzel hígítjuk, ha túl híg, akkor kevés zsemlemorzsával sűrítjük.
3. Vizet forralunk (ételízesítővel, leveskockával), és a tésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Addig főzzük, míg feljön a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése