2011. július 26., kedd

Zöldségleves bazsalikomos házi pestóval

Hozzávalók:

2 póréhagyma karikákra vágva
1 cukkini felkockázva
10 dkg zöldbab kisebb darabokra vágva
3 paradicsom magjai kiszedve és felkockázva
1 doboz fehérbab konzerv 400g
cérnametélt (kb. 30-40g)
1 ek olíva olaj
1,2 l zöldségleves

A pestóhoz:

friss bazsalikom levél (kb 25 g)
1 gerezd fokhagyma összezúzva
25 g pisztácia
25 g parmezán sajt
2 ek olva olaj

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat, tegyük rá a póréhagymát és pirítsuk fedő alatt, míg meg nem puhul. Tegyük hozzá a cukkinit és a zöldbabot is, keverjük át, majd öntsük rá a meleg zöldséglevest (akár kockából is). Forraljuk fel és főzzük fedő alatt kb 5 percig.
2. Közben készítsük el a pestót: tegyük a hozzávalókat és 1/2 tk sót egy konyhai aprítógépbe és pépesítsük.
3. Tegyük a levesbe a paradicsom kockákat a tésztát és a babot is, majd főzzük további 5 percig, vagy amíg eléggé megpuhul minden.
4. Végül keverjük a levesbe a pesto felét. A másik felét tálaláskor tegyük a tányérokba szedett levesre.
Pirított kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin