2011. július 27., szerda
Olaszos tésztaleves babbal
Hozzávalók:
15 dkg száraz tészta
2 doboz tarkabab konzerv vagy 30 dkg tarkabab
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szál szárzeller
25 dkg paradicsom
reszelt parmezán
fél csokor petrezselyem
5 ek olíva olaj
só
Elkészítés:
1. Ha száraz babot használunk, akkor a babot egy éjszákra beáztatjuk, másnap friss vízben tesszük fel főni. Hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, szárzellert, répát. Kb 2 óra alatt puhára főzzük, a végén sózzuk. (Ha babkonzervből csináljuk, akkor bő vízben zöldséglevest főzünk a répával a hagymával, zellerrel és nem tesszük bele a már megfőtt babot.)
2. Nagy lábosban 2 ek olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felnégyelt paradicsomot. Sózzuk és fedő alatt 15 percig főzzük.
3. A megfőtt babból kidobjuk a hagymát és a szárzellert. A répát robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a leszűrt (a levet félretesszük) bab felét és pépesítjük.
4. A pürét és az egészben maradt babot is hozzátesszük a paradicsommártáshoz, majd felöntjük a félretett főzőlével és összeforraljuk.
5. Beletesszük a tésztát és megfőzzük.
A maradék olívaolajjal meglocsolva tálaljuk, a parmezánt külön tálkában adjuk mellé.
Címkék:
bab,
nemzetközi,
olasz,
paradicsom,
tésztaleves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése