Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj vagy diónyi vaj
- egy csokor zöldhagyma felaprítva
- 3 cukkini felaprítva
- 200 g fagyasztott vagy friss zöldborsó
- 900 ml zöldség alaplé
- 80 g friss spenótlevél
- maréknyi mentalevél
- só, bors
- 2 púpozott ek zsírosabb joghurt + a tálaláshoz
1. Forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük rá a hagymát és a cukkinit, keverjük át, majd fedjük le és pároljuk 3 percig.
2. Ezután adjuk hozzá a borsót és a forró alaplevet, forraljuk fel, fedjük le és pároljuk 4 percig.
3. Tegyük bele a spenótleveleket, főzzük tovább rövid ideig, míg megfonnyadnak, majd vegyük le a tűzről az edényt és várjunk kicsit, míg valamennyire kihűl.
4. Adjuk hozzá a joghurtot, mentalevelet, borsot és sót, ha szükséges, majd turmixoljuk össze.
5. Tálaljuk melegen vagy hidegen extra joghurttal a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése