Hozzávalók (1 szeméylyre):
- 1 doboz konzerv kukorica
- víz
- 1 csirkehúsleves kocka
- 1 kis doboz tejföl
- 1 marék szárított vagy friss, aprított petrezselyem
- 1 ek liszt
- só
- bors
- curry
- őrölt chili paprika
Elkészítés:
1. A kukoricát a levével együtt öntsük egy fazékba. Öntsünk hozzá kb. 2 dl vizet és tegyük fel forrni.
2. Tegyük bele a leveskockát és a fűszereket: ízlés szerint: só, bors, curry por, őrölt chili.
3. Keverjük simára egy tálkában a petrezselyemlevelet, a lisztet és a tejfölt, majd lassan keverjünk hozzá annyi vizet, hogy folyékony legyen.
4. Mikor forr a levesünk vegyük vissza a lángot takarékra. Ezután lassan, folytonos kevergetés közben öntsük a forró levesbe a habarást. Forraljuk fel ismét, és ellenőrizzük a fűszerezést.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése