2011. július 30., szombat

Sűrű zöldséges paradicsomleves


Hozzávalók:

2 közepes krumpli felkockázva
1 fej hagyma felaprítva
1 szál szárzeller vagy kis darab zellergumó felszeletelve, felaprítva
1 sárgarépa felkarikázva
1 papírdobozos paradicsompüré vagy 1 konzervparadicsom
1 ek zabkorpa
4 dl zöldség alaplé
só, bors, kakukkfű
1 ek olívaolaj

Elkészítés:

1. Az edényben felforrósítjuk az olajat, majd közepes lángon, fedő alatt elkezdjük pirítani, majd megpárolni a krumplit, zellert és répát.
2. Kb. 5 perc után felöntjük a zöldséglével és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot is, annyi pürét, hogy elég paradicsomosnak találjuk, beletesszük a zabkorpát, fűszerezzük, majd újra felforraljuk és pár percig együtt főzzük.
4. Botmixerrel pépesítjük.
Lehet dúsítani joghurttal, tejszínnel stb.
Sajttal és pirított zsemlekockával megszórva tálaljuk.
Gyorsan elkészül. (20 perc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin