2009. július 30., csütörtök

Sült paradicsomleves piritós csillagokkal


Ez a recept azért érdekes, mert részben a sütőben kell elkészíteni, a piritós csillagok pedig biztosan elnyerik majd a gyerekek tetszését.

Hozzávalók:

  • 60 ml olíva olaj
  • 1 hagyma finomra aprítva
  • 1 kg paradicsom meghámozva és durván felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek cukor
  • só, bors
  • 600 ml csirke alaplé
  • 100 g betű tészta
  • 2-3 szelet pirítós
Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

2. Az olajon egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát, míg meg nem puhul (kb. 10perc).

3. Keverjük hozzá a paradicsomot, fokhagymát, cukrot és sózzuk, borsozzuk.


4. Öntsük egy tűzálló tálba és fedetlenül süssük kb. 20 percig.

5. Hagyjuk kicsit lehűlni, majd turmixoljuk simára, ha túl sűrű a massza hozzáönthetünk kevés csirkelevest.

6. Öntsük lábasba, keverjük hozzá az összes csirkelevest, forraljuk fel és főzzük benne utasítás szerinti ideig a tésztát (kb. 10 percig).

7. Tálaláskor a pirítósból vágjunk ki csillagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin