2009. július 27., hétfő

Lakatató zöldségrkémleves


Hozzávalók:

  • 30 dkg krumpli
  • 30 dkg vegyes zöldség, ami épp van otthon (borsó, répa, bármi)
  • 2 fej vöröshagyma felkockázva
  • 3-4 ek paradicsomsürítmény vagy 1,5 dl paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • 1,5 l zöldség alaplé (leveskockából)
  • só, bors
  • a tálaláshoz petrezselyemzöld felaprítva és tejföl ízlés szerint.
Elkészítés:

1. Felkockázzuk a krumplit és a hagymát, megtisztítjuk a zöldségeket.

2. Az olajon elkezdjük pirítani a krumplit és a hagymát, addig, míg a krumpli elkezd lesülni.

3. Beletesszük a zöldségeket az edénybe és összekeverve tovább pirítjuk.

4. Felöntjük zöldség alaplével, beletesszük a paradicsompürét is, majd sózzuk, borsozzuk.

5. Felforraljuk és lefedve, közepes lángon kb. 20-25 percig főzzük.

6. Botmixerrel összeturmixuljuk, apróra vágott petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin