Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
- 30 dkg vegyes zöldség, ami épp van otthon (borsó, répa, bármi)
- 2 fej vöröshagyma felkockázva
- 3-4 ek paradicsomsürítmény vagy 1,5 dl paradicsomlé
- 2 ek olaj
- 1,5 l zöldség alaplé (leveskockából)
- só, bors
- a tálaláshoz petrezselyemzöld felaprítva és tejföl ízlés szerint.
1. Felkockázzuk a krumplit és a hagymát, megtisztítjuk a zöldségeket.
2. Az olajon elkezdjük pirítani a krumplit és a hagymát, addig, míg a krumpli elkezd lesülni.
3. Beletesszük a zöldségeket az edénybe és összekeverve tovább pirítjuk.
4. Felöntjük zöldség alaplével, beletesszük a paradicsompürét is, majd sózzuk, borsozzuk.
5. Felforraljuk és lefedve, közepes lángon kb. 20-25 percig főzzük.
6. Botmixerrel összeturmixuljuk, apróra vágott petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése