Hozzávalók:
- 3 tojás + (4 tojás: buggyantott tojásnak a levesbe)
- 4 ek. olaj
- 4 csapott ek liszt
- 1 vöröshagyma egészben
- 1-2 sárgarépa felkarikázva (opcionális)
- 1 babérlevél
- őrölt kömény
- 1 tk pirospaprika
- ecet
- só
1. Az olajat felmelegítjük egy nagyobb lábasban, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és hagyjuk míg nem kezd buborékosodni. Szórjunk rá késhegynyi őrölt köményt, várjunk még pár pillanatot, majd vegyük le a tűztől a rántást és szórjuk rá a paprikát is; keverjük el.
2. Kevés hideg vízzel keverjük el csomómentesen a rántást. Eresszük fel kb. 1,5l vízzel az edényt és tegyük bele a megtisztított egész hagymát, a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és sózzuk meg.
3. Forraljuk fel. Mikor felforrt vigyázzunk ki ne fusson (velem már többször megesett, mert nem figyeltem :-). Főzzük kb. 15-20 percig, míg a sárgarépa megpuhul.
4. Közben egy edényben verjük fel a három tojást, majd közepes lángnál, kevergetés közben csorgassuk lassan a levesbe.
5. Főzzünk bele buggyantott tojást is, ahány személyre szánjuk a levest: egyenként törjük fel a tojásokat egy pohárba, majd óvatosan, egyenként csúsztassuk őket a levesbe. Kevergetés nélkül főzzük tovább kb. 8-10 percig, míg megszilárdulnak.
6. Ízesítsük ízlés szerint ecettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése