2009. július 21., kedd

Tojásleves


Hozzávalók:

  • 3 tojás + (4 tojás: buggyantott tojásnak a levesbe)
  • 4 ek. olaj
  • 4 csapott ek liszt
  • 1 vöröshagyma egészben
  • 1-2 sárgarépa felkarikázva (opcionális)
  • 1 babérlevél
  • őrölt kömény
  • 1 tk pirospaprika
  • ecet
Elkészítés:

1. Az olajat felmelegítjük egy nagyobb lábasban, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és hagyjuk míg nem kezd buborékosodni. Szórjunk rá késhegynyi őrölt köményt, várjunk még pár pillanatot, majd vegyük le a tűztől a rántást és szórjuk rá a paprikát is; keverjük el.

2. Kevés hideg vízzel keverjük el csomómentesen a rántást. Eresszük fel kb. 1,5l vízzel az edényt és tegyük bele a megtisztított egész hagymát, a babérlevelet, a karikára vágott sárgarépát és sózzuk meg.

3. Forraljuk fel. Mikor felforrt vigyázzunk ki ne fusson (velem már többször megesett, mert nem figyeltem :-). Főzzük kb. 15-20 percig, míg a sárgarépa megpuhul.

4. Közben egy edényben verjük fel a három tojást, majd közepes lángnál, kevergetés közben csorgassuk lassan a levesbe.

5. Főzzünk bele buggyantott tojást is, ahány személyre szánjuk a levest: egyenként törjük fel a tojásokat egy pohárba, majd óvatosan, egyenként csúsztassuk őket a levesbe. Kevergetés nélkül főzzük tovább kb. 8-10 percig, míg megszilárdulnak.

6. Ízesítsük ízlés szerint ecettel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin