- 450g kelkáposzta szeletekre vágva
- 1/2 kg burgonya felkockázva
- 5dl zöldség alaplé
- 1/2 hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- kb. 15-20 cm chorizo, vagy füstölt szárazkolbász karikákra vágva
- 2 ek olíva olaj
- só, bors
1. Az olajon pirítsuk sárgára a hagymát, kicsit később tegyük hozzá a fokhagymát is.
2. Adjuk hozzá a krumplit, kevergetve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük rá a zöldséglevest. Forraljuk fel, és lefedve, kis lángon főzzük míg meg nem puhul a krumpli (kb.15 perc). Botmixerrel pürésítsük a krumplit, vagyis a levest.
3. Tegyük bele a kelkáposztát is, főzzük kb. 5-10 percig. Borsozzuk meg és sózzuk, ha szükséges.
4. Közben egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a kolbász-szeleteket.
5. Tálaljuk mély tányérokban, szórjuk a tetejére a kolbász-szeleteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése