2009. július 23., csütörtök

Portugál kelkáposztaleves chorizóval





Hozzávalók:

  • 450g kelkáposzta szeletekre vágva
  • 1/2 kg burgonya felkockázva
  • 5dl zöldség alaplé
  • 1/2 hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • kb. 15-20 cm chorizo, vagy füstölt szárazkolbász karikákra vágva
  • 2 ek olíva olaj
  • só, bors
Elkészítés:

1. Az olajon pirítsuk sárgára a hagymát, kicsit később tegyük hozzá a fokhagymát is.

2. Adjuk hozzá a krumplit, kevergetve pirítsuk 2-3 percig, majd öntsük rá a zöldséglevest. Forraljuk fel, és lefedve, kis lángon főzzük míg meg nem puhul a krumpli (kb.15 perc). Botmixerrel pürésítsük a krumplit, vagyis a levest.

3. Tegyük bele a kelkáposztát is, főzzük kb. 5-10 percig. Borsozzuk meg és sózzuk, ha szükséges.

4. Közben egy serpenyőben pirítsuk ropogósra a kolbász-szeleteket.

5. Tálaljuk mély tányérokban, szórjuk a tetejére a kolbász-szeleteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin