Hozzávalók:
- 1 grillcsirke (boltból)
- 1,5 l csirke alaplé (kockából)
- 1 vörösbab konzerv
- 1 kukoricakonzerv
- 1 piros kaliforniai paprika nagyobb kockákra vágva
- 4 dl paradicsomlé (sűrítményből is jó)
- 1 hagyma felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 ek olaj
- csípős paprika (por, összetörve stb., opcionális)
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- só, bors
- 1 csomag tortilla vagy tortilla chips
- tejföl a tálaláshoz
1. Szedjük le a húst a csirkéről. Vágjuk kiseb darabokra.
2. A fazékban az olajon pirítsuk meg a hagymát, a végén tegyük rá a fokhagymát is, pirítsuk még pár másodpercet.
3. Öntsük az edénybe a csirkelevest és a paradicsomlevet. Keverjük hozzá a babot, kukoricát, paprikát, csípőspaprikát. Főzzük kb. 20 percig.
4. Szedjük tányérokba, tegyünk minden tányrba csirkehúst és tortilla chips-et. Tálaljuk kevés tejföllel ízesítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése