Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek olaj
- 1/2 kg darált marhahús
- 400g vörösbab (konzerv, leve leöntve)
- ízlés szerint kukorica (opcionális)
- 400g aprított paradicsom konzerv
- 7dl csirke vagy zöldség alaplé (jobb híján kockával)
- 1/2 tk szárított-zúzott chilipaprika (vagy más csípős paprikakészítmény)
- Titkos hozzávaló: 2 kocka jó minőségű feketecsokoládé
- só, bors
- reszelt gruyere sajt tálaláshoz
1. Egy mély serpenyőben, kis lángon megpároljuk a hagymát, kicsit később rátesszük a fokhagymát is.
2. Hozzáadjuk a darált húst, feljebb vesszük a lángot és kevergetve addig pirítjuk, míg teljesen megbarnul a hús.
3. Keverjük hozzá a babot, (kukoricát,) paradicsomot, alaplevet, chilit, csokoládét; sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és mérsékelt lángon főzzük akár 1 órán át, vagy még tovább, ha van időnk (valójában hamarabb megpuhul a hús, tehát ha nincs ennyi időnk, hamarabb is készen van).
4. Tálaljuk reszelt sajttal, patrezselyem- vagy korianderzölddel díszítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése