Hozzávalók (2-3 személyre):
- 2 sárgarépa krumplihámozóval vékony csíkokra vágva
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 1 fej hagyma csíkokra vágva
- baconszalonna kockákra vágva (opcionális)
- 4 ek kukoricakeményítő
- Worcester szósz
- szójaszósz
- 1-2 gerezd fokhagyma zúzva, vagy kevés fokhagyma granulátum
- 1/2 kt pirospaprika (csípős is lehet)
- 6dl liter csirke alaplé
- 300 g kínai tojásos tészta
- só, bors
- 1-2 ek olaj
1. Egy lábasban az olajon pirítsuk meg a bacont, ha használunk, ha nem akkor rögtön az összes zöldséget tegyük az olajra és kevergetve süssük át.
2. Öntsük rá a csirkelevest a zöldségekre. Pár ek vízben oldjuk fel a keményítőt, adjuk hozzá a szójaszószt, paprikát majd keverjük bele a levesbe. Tegyük bele a fokhagymát is, forraljuk fel, főzzük puhára a zöldségeket 6-8 perc alatt, adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű Worcester szószt, sózzuk, borsozzuk.
3. Miközben fő a leves, egy másik edényben forraljunk vizet és utasítás szerint készítsük el a tésztát.
4. Mély levesesedényekbe halmozzunk tésztát, és merőkanállal szedjük rá a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése