2011. augusztus 25., csütörtök

Pirítottgríz leves


Hozzávalók:
1 sárgarépa felkarikázva
1 fehérrépa felkarikázva
1 kis darab zeller felaprítva vagy egyben
1 póréhagyma
2 fej vöröshagyma
2 ek olaj
7 dkg búzadara
1 l húsleves
kevés kockázott bacon
4 ek aprított metélőhagyma
só, bors

Elkészítés:

1. Az egyik vöröshagymát karikákra vágom, a másikat pedig felaprítom. A póréhagyma fehér részét felkarikázom.
2. 2 ek olajat melegítek egy fazékban, majd a póréhagymát, a kockázott vöröshagymát és a többi zöldséget állandó kevergetés mellett sárgára pirítjuk.
3. Hozzátesszük a grízt és együtt pirítjuk őket kb. 2-3 percig.
4. Hozzáöntjük a húslevest, felforraljuk és fedő alatt kb. 15 percig kis lángon főzzük. Sóval, borssal ízesítjük szükség szerint.
5. Ezalatt a szalonnát egy serpenyőben megsütjük a saját zsírjában, majd hozzátesszük a vöröshagyma karikákat és addig pirítjuk tovább, a lángot kissé visszavéve, gyakran megforgatva, míg a hagyma megpuhul.
A levest a hagymás baconnel és a metélőhagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin