2011. augusztus 9., kedd

Hamis gulyásleves virslivel


Hozzávalók:

1 közepes fej hagyma felaprítva
4 közepes krumpli meghámozva, felkockázva
1 nagyobb sárgarépa felkarikázva
1 fehérrépa felkarikázva
1 paradicsom meghámozva és apró kockákra vágva
1 zöldpaprika 2-3 nagy darabra vágva
4 db virsli
2 ek olaj
1 tk pirospaprika
só, bors, 1/2 tk őrölt kömény, ételízesítő, leveskocka

Elkészítés:

1. A hagymát fedő alatt puhára pároljuk az olajon. Mikor kész, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Felöntjük 2-2,5 liter vízzel és felforraljuk.
2. Mikor már forró, beleteszünk 2 leveskockát (én csirkehúsleves kockát használtam, nem gulyást) és hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, a paradicsomot, paprikát. Fűszerezzük kicsi borssal, fél tk őrölt köménnyel, sóval, ha szükséges.
3. Főzzük, míg a zöldségek elkezdenek megpuhulni, majd beletesszük a kockára vágott krumplit is és tovább főzzük, míg minden puha.
4. A végén belerakjuk a 4-5cm-es darabokra vágott virslit is és kis lángon még hagyjuk 1-2 percig a tűzön a levest. Vigyázzunk, ne repedjenek szét a virsli darabok. Tovább ízesítjük szükség szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin