2008. október 14., kedd

Gyors, májas zöldségleves


Próbáljuk ki milyen ízletes, húsleveshez hasonló levest készíthetünk mindössze 20 dkg csirkemájból! Nagyon finom telt íze lesz, sokkal ízesebb, mintha például csak csirkemellből készítenénk levest. És mindössze fél óra kell neki! Nem több óra!

Nézzük mi kell hozzá:

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj,
  • 3-4 sárgarépa nagyobb darabokban
  • 1-2 petrezselyemgyökér (fehérrépa) nagyobb darabokban
  • 10 dkg csíkokra vágott káposzta
  • 1 zellerszár, 10 dkg zöldborsó
  • 1 szem krumpli, 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerez fokhagyma
  • 1 paprikadarab
  • zöldséglevelek (petrezselyem, zeller)
  • 6-7 szem bors
  • 2 húsleveskocka
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítés:

1. Egy fazékba beletesszük a megmosott májat, sárgarépát, a fehérrépát, a káposztát, a krumplit, a hagymát egészben, a fokhagymagerezdeket egészben, a paprikát, a zöldségleveleket, szemes borsot. Feleresztjük bőven vízzel. Felforraljuk.
2. Mikor felforr, vegyük takaréklángra a tűzhelyt, ne lobogjon a víz. Tegyük a levesbe a leveskockát is.
3. Fűzzük lassú tűzön kb 30 percig. Az utolsó 10 perben adjuk a leveshez a zöldborsót is, kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal.
Mikor elkészült távolítsuk el a hagymát, paprikát és zöldségleveleket. Ízlés szerinti levesbetéttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin