2008. október 9., csütörtök

Gyors káposztás bableves

Hozzávalók:


  • 250 g savanyúkáposzta
  • 400 g fehér konzervbab
  • 200 g füstöltkolbász
  • 3 ek liszt
  • 4 ek olaj
  • 1 szárított csípőspaprika
  • 2 tk fűszerpaprika
  • pár szem egész bors
  • őrölt bors

Elkészítés:

1. A savanyúkáposztát feltesszük főni annyi vízben, amennyi levestszeretnénk/amekkora a fazék. Lehúzzuk a kolbász külsejét, majd 3-4 cm-esdarabokra vágjuk és a szemes borssal, csípőspaprikával együttbeletesszük a vízbe. A káposztás puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.

2. Mikor megpuhult a káposzta, 4 ek olajjal és 3 ek liszttel világosrántást készítünk 1-2 perc alatt, majd levesszük a tűzről éshozzákeverjük a 2 tk fűszerpaprikát.

3. A takaréklángon lévő levesbe végül beleöntjük a leöntött babot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Hígítsuk fel a rántást a levesből kimert kevés lével, annyival, hogymár éppen folyékonnyá váljon, majd a leves alatt vegyük feljebb a lángotés óvatosan keverjük hozzá a rántást. Forraljuk fel, hagyjuk pár percigösszefőni, majd vegyük le a tűzről.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin