- 250 g savanyúkáposzta
- 400 g fehér konzervbab
- 200 g füstöltkolbász
- 3 ek liszt
- 4 ek olaj
- 1 szárított csípőspaprika
- 2 tk fűszerpaprika
- pár szem egész bors
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
1. A savanyúkáposztát feltesszük főni annyi vízben, amennyi levestszeretnénk/amekkora a fazék. Lehúzzuk a kolbász külsejét, majd 3-4 cm-esdarabokra vágjuk és a szemes borssal, csípőspaprikával együttbeletesszük a vízbe. A káposztás puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.
2. Mikor megpuhult a káposzta, 4 ek olajjal és 3 ek liszttel világosrántást készítünk 1-2 perc alatt, majd levesszük a tűzről éshozzákeverjük a 2 tk fűszerpaprikát.
3. A takaréklángon lévő levesbe végül beleöntjük a leöntött babot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. Hígítsuk fel a rántást a levesből kimert kevés lével, annyival, hogymár éppen folyékonnyá váljon, majd a leves alatt vegyük feljebb a lángotés óvatosan keverjük hozzá a rántást. Forraljuk fel, hagyjuk pár percigösszefőni, majd vegyük le a tűzről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése