Hozzávalók:
- 10 dkg csirkemell
- 10 db szárított kínai gomba
- 1 nagyobb vagy2 kisebb sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb újhagyma zölddel együtt
- 1 tk csípős chili pép (Erős Pista)
- 2 csirkehúsleves kocka
- 1 ek olaj, 1tojás
- 1-3 ek kukorica-keményítő (attól függően, hogy hígan vagysűrűn szeretnénk)
- 1-2 ek szójaszósz
- 3 ek fehér borecet
- 1 tk cukor
- 1tk pirospaprika
- tálaláskor még kevés ecet, vagy borecet
Elkészítés:
1. A szárított gombát öntsük le 3 dl forrásban lévő vízzel és hagyjukállni 15 percig, lefedve. Közben vágjuk a csirkemellett nagyon-nagyon kicsidarabokra, amennyire csak tudjuk. A sárgarépából pedig egykrumplihámozóval vágjunk szalagokat, a hagymát vágjuk vékony karikákra(a zöldet is).
2. Vegyünk egy fazekat, a fokhagymát nyomjuk szét és az egy kanál olajon,az Erős Pistával rövid ideig pirítsuk. Öntsük fel 1,3 dl vízzel éstegyük bele a leveskockákat.
3. A gombákat vegyük ki a vízből, vágjuk ki a szárukat és vágjuk őketvékony csíkokra. Majd tegyük a levesbe a csirkehússal és a répávalegyütt. Forraljuk fel és főzzük 5-8 percig. Közben borsozuk kicsit éstegyük bele a cukrot és a pirospaprikát.
4. A keményítőt oldjuk fel kevés folyadékkal a gomba áztatólevéből,adjuk hozzá a szójaszószt és a borecetet. Öntsük a levesbe, gyorsankeverjük el.
5. A tojást verjk fel és állandó keverés közben csorgassuk a forrásbanlévő levesbe, végül szórjuk bele a hagyma fehér részét is, ígyfőzzül még 1-2 percig.
6. Kapcsoljuk ki a lángot, ellenőrizzük, hogy elég savayú-e a leves; hanem keverjünk hozzá kevés ecetet, majd tálaljuk a tetejére szértaprított hagymazölddel.
Még több kínai leves a Levesmániáról:
Eredeti kínai édes-savanyú leves
Szecsuáni csípős-savanyú leves
----------
Kínai Wonton leves
Vietnámi csirkeleves üvegtésztával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése