2013. október 23., szerda

Zöldborsóleves

Hozzávalók:

  •  60—80 dkg csöves zöldborsó
  •  1 1/2 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír
  •  2 dkg liszt
  •  1 dl tej
  •  só.

Elkészítés:

A kifejtett zöldborsót a zsiradékon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, azzal is egy kicsit pirítjuk, felöntjük vízzel, felfőzzük és hozzáöntjük a tejet. (Ha a zöldborsónak gyenge a héja, néhány darabot a levesbe dobunk, lehetőleg batisztzacskóba kötve, és tálalás előtt kivesszük.) Apróra vágott zöldpetrezselyemmel
ízesítjük. Cukrot is adhatunk hozzá. Betétnek vajgaluskát vagy csurgatott tésztát főzünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin