- 15-20 dkg sóska
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír,
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi cukor
- 4 egész tojás
- só
Elkészítés:
1. A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben
jól megmossuk. A zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát,
megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé
nem vált.
2. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel
felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet
cukorral ízesítjük.
3. 4 tojást keményre főzünk és apró kockákra
vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is,
akkor tetejére pirított zsemlekockákat adunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése