2013. október 15., kedd

Lebbencskeves


Hozzávalók:

  • lebbencstészta
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • 3 kb tojás nagyságú burgonya közepes kockákra vágva
  • leveszöldségek (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé) felkockázva
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • (leveskocka) só, bors, őrölt kömény


Elkészítés:

1. A szalonna bőrét vágjuk le és vágjuk nagyobb darabokra. A szalonnát kockázzuk fel.  Egy fazékban süssük ki ropogósra a szalonnát és a bőrt is. A szalonnát és a bőrt vegyük ki a zsírból.
2. A lebbencstésztát pirítsuk világosbarnára a zsíron. Közben tegyük rá a kockára aprított hagymát is és kisebb lángon üvegesítsük meg. A pirítás végén húzzuk félre az edényt a tűzről, szórjuk rá a pirospaprikát a hagymára és tésztára, majd keverjük át.
3. Öntsük fel vízzel, tegyük a levesbe a kis kockákra vágott leveszöldséget, a burgonyát, a szeletelt fokhagymát, a szalonnabőrt és forraljuk fel. 
4. Mikor felforrt a lé, sózzuk meg, vagy használhatunk leveskockát is. Ízesítsük ízlés szerint borssal és egy kevés őrölt köménnyel.
5. Főzzük lassú tűzön 15-20 percig, míg minden puha nem lesz. A főzés utolsó 5 percében tegyük a levesbe a zöldséglevelet is.

Tálaljuk a pirított szalonnadarabkákkal megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin