Hozzávalók (2 személyre):
- 12 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
- 50 g friss shitake gomba
- 1 ek kínai szójaszósz
- 2,5 dl alaplé (kockából, marhahús)
- 1 ek rizsborecet
- 1 tk cukor
- 1 tk citromlé
- 1,5 tk kukoricakeményítő
Elkészítés:
1. A keményítőt oldjuk fel 3 tk hideg vízben, majd keverjük fokozatosan hozzá a szójaszószt és az alaplét.
2. Öntsük egy lábasba a fenti mixet és forraljuk fel.
3. Adjuk a leveshez a kicsit megsózott és nagyon vékonyra szeletelt csirkemellet (fagyott állapotban könnyyebb vékonyra vágni), majd a gombát, ecetet, cukrot és citromlevet.
5. Főzzük kb 5 percig közepes lángon. Kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése