2013. október 13., vasárnap

Eredeti kínai édes-savanyú leves (gyors és egyszerű)


Hozzávalók (2 személyre):


  • 12 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
  • 50 g friss shitake gomba
  • 1 ek kínai szójaszósz
  • 2,5 dl alaplé (kockából, marhahús)
  • 1 ek rizsborecet
  • 1 tk cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1,5 tk kukoricakeményítő 

Elkészítés:

1. A keményítőt oldjuk fel 3 tk hideg vízben, majd keverjük fokozatosan hozzá a szójaszószt és az alaplét.

2. Öntsük egy lábasba a fenti mixet és forraljuk fel.

3. Adjuk a leveshez a  kicsit megsózott és nagyon vékonyra szeletelt csirkemellet (fagyott állapotban könnyyebb vékonyra vágni), majd a gombát, ecetet, cukrot és citromlevet.

5. Főzzük kb 5 percig közepes lángon. Kész!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin