2013. október 23., szerda

Mindentbele leves


Egy kis maradék sült hús kell hozzá, némi fagyasztott zöldség (az se baj, ha a zöldségköret maradékát használjuk fel) és már készülhet is.

Hozzávalók:

  • maradék sült/főtt hús kisebb darabokra vágva
  • 1 börge fagyasztott zöldségkeverék
  • bármilyen otthon található zöldségféle, itt brokkoli került bele
  • 1-2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér felkockázva
  • 2 közepes krumpli felkockázva
  • 1 hagyma felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • egy darab zöldpaprika és/vagy 1 darabka zeller
  • 1-2 ek olaj
Elkészítés:

1. Az olajon egy fazékban félpuhára pároljuk a hagymát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret.
2. Beletesszük a krumplit és átforgatjuk a zsiradékban.
3. Hozzáadjuk a húst is, majd a többi zöldséget, összetört fokhagymát.
4. Ezután feleresztjük vízzel, annyival, amilyen sűrűségűre szeretnénk a levest.  Felforraljuk és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paprikát/zellert.
5. Főzzük addig, míg minden puha nem lesz, lassú tűzön 10-15 percig. (a brokkolit elég az utolsó 5 percben beletenni).
6. Főtt tésztával tálaljuk. (a képen sajtos tortellinivel, de lehet bármilyen fajta tészta)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin