2013. október 23., szerda

Sóskaleves tojással

Hozzávalók:

  • 15—20 dkg sóska
  •  2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipetnyi cukor
  • 4 egész tojás
  •  só.

Elkészítés:

A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben
jól megmossuk. A zsírt megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát,
megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg egészen pépszerűvé
nem vált. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel
felhígítjuk, a sóskára öntjük, és jól felfőzzük, csipet
cukorral ízesítjük. 4 tojást keményre főzünk és apró kockákra
vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is,
akkor tetejére pirított zsemlekockákat adunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin