Hozzávalók:
- 1 liter víz vagy csirke/zöldség alaplé
- 4 szelet gyömbér
- 2 újhagyma,minkdettő 3 részre vágva hosszában
- 10 szem szecsuáni bors
- 1 jégcsapretek (kb 250g) hosszában kettévágva majd felszeletelve
- 300g bacon nagyon vékony szeletekre vágva
Szószhoz:
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1/2 tk frissen őrölt feketebors
- 2 tk rizsbor
- 2 tk szezámolaj
Elkészítés:
1. Keverjük össze a szósz hozzávalóit és tegyük félre.
2. Forraljuk fel az alaplevet vagy vizet és adjuk hozzá a gyömbért, az újhagymát és a szecsuáni borsot. Ezután tegyük bele a retek szeleteket és a szószt is és keverjük meg. Közepes lángon, gyöngyözve főzzük 12 percig lefedve.
3. Adjuk hozzá a szalonnaszeleteket, keverjük át, fedjük le és főzzük 3 percig majd kapcsoljuk ki alatta a lángot.
4. Tálalás előtt vegyük ki a levesből a gyömbért és az újhagymát. Friss korianderlevéllel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése