2013. október 31., csütörtök

Szecsuáni sertésleves retekkel

A sertéshús nagyon népszerű Szecsuán tartományban és ez a leves az egyik legnépszerűbb módja a sertésből leves készítésének.A hason lévő húsos szalonnát használják hozzá. A szecsuáni bors ad neki különleges aromát.

Hozzávalók:

  • 1 liter víz vagy csirke/zöldség alaplé
  • 4 szelet gyömbér
  • 2 újhagyma,minkdettő 3 részre vágva hosszában
  • 10 szem szecsuáni bors
  • 1 jégcsapretek (kb 250g) hosszában kettévágva majd felszeletelve
  • 300g bacon nagyon vékony szeletekre vágva
Szószhoz:
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 1/2 tk frissen őrölt feketebors
  • 2 tk rizsbor
  • 2 tk szezámolaj
Elkészítés:

1.  Keverjük össze a szósz hozzávalóit és tegyük félre. 
2. Forraljuk fel az alaplevet vagy vizet és adjuk hozzá a gyömbért, az újhagymát és a szecsuáni borsot. Ezután tegyük bele a retek szeleteket és a szószt is és keverjük meg. Közepes lángon, gyöngyözve főzzük 12 percig lefedve.
3. Adjuk hozzá a szalonnaszeleteket, keverjük át, fedjük le és főzzük 3 percig majd kapcsoljuk ki alatta a lángot.
4. Tálalás előtt vegyük ki a levesből a gyömbért és az újhagymát. Friss korianderlevéllel vagy petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin