2013. október 10., csütörtök

Buffalo sajtos csirkeleves

Hozzávalók:


  • 60 dkg sült csirkehús (maradék, csont és bőr nélkül, darabokra szedve)
  • 2 ek olvasztott vaj
  • 1/2 bögre apró kockákra vágott zeller
  • 1/2 bögre apróra vágott vöröshagyma
  • 8 dl csirke alaplé (leveskockából is lehet)
  • 1,5 bögre tej
  • 1,5 bögre reszelt mozzarella
  • 1 1/4 bögre morzsolt kéksajt
  • 1/2  bögre reszelt parmezán 
  • 1/3 bögre liszt
  • újhagyma díszítésnek
  • ízlés szerint csípős paprika
  • só, bors
Elkészítés:

1. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat és megpároljuk rajta a hagymát és a zellert (5-6 perc).
2. Öntsük a fazékba az alaplevet, a tejet és ízlés szerint csípős pirospaprikát vagy Erős Pistát.
3.  Egy tálban keverjük össze a mozzarellát, 1 bögrényit a kéksajtból, a parmezánt és a lisztet, majd mikor forr a leves, részletekben adagoljuk hozzá a sajtos keveréket, várjuk meg, míg felolvad minden adag.
4. Adjuk a leveshez a csirkehúst 3/4-ét és forraljuk fel.
5. Tálaljuk a maradék csirkehússal és zöldhagymával megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin