- 60 dkg sült csirkehús (maradék, csont és bőr nélkül, darabokra szedve)
- 2 ek olvasztott vaj
- 1/2 bögre apró kockákra vágott zeller
- 1/2 bögre apróra vágott vöröshagyma
- 8 dl csirke alaplé (leveskockából is lehet)
- 1,5 bögre tej
- 1,5 bögre reszelt mozzarella
- 1 1/4 bögre morzsolt kéksajt
- 1/2 bögre reszelt parmezán
- 1/3 bögre liszt
- újhagyma díszítésnek
- ízlés szerint csípős paprika
- só, bors
Elkészítés:
1. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat és megpároljuk rajta a hagymát és a zellert (5-6 perc).
2. Öntsük a fazékba az alaplevet, a tejet és ízlés szerint csípős pirospaprikát vagy Erős Pistát.
3. Egy tálban keverjük össze a mozzarellát, 1 bögrényit a kéksajtból, a parmezánt és a lisztet, majd mikor forr a leves, részletekben adagoljuk hozzá a sajtos keveréket, várjuk meg, míg felolvad minden adag.
4. Adjuk a leveshez a csirkehúst 3/4-ét és forraljuk fel.
5. Tálaljuk a maradék csirkehússal és zöldhagymával megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése