2013. október 14., hétfő

Marhahúsleves

Hozzávalók:

  •  1 kg marhalábszár
  • 30 dkg ritka csont
  • 50 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller,
  • 1 hagyma, 
  • egy cikkely kelkáposzta
  • zöldpaprika, paradicsom
  • egy egész hámozott burgonya
  • só, pár szem bors, mokkakanálnyi köménymag, körömnyi babérlevél.

Elkészítés:

A jól megmosott húst és csontot 2, 5 liter hideg vízben a fűszerekkel
együtt főni tesszük. A marhahúsnak 3 l/2 órai főzés kell,
kuktában 1 óra. Amikor félig megfőtt, adjuk hozzá a tisztított
zöldségeket, a gyökereket hosszában hasítva, a hagymát egészben.
Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzzük, amíg a
hús teljesen megpuhul. Húzzuk le a tűzhelyről, 5 percig hagyjuk
állni, hogy zavarossága letisztuljon. Negyed részét leszűrjük
és abba belefőzzük a levesbe való tésztát. Levesestálba öntjük
és a többi levest rászűrjük.
A húslevesből a húst kiszedjük, szeletekre vágjuk, forró tálra helyezzük a zöldséggel körülrakva, és kevés forró levessel meglocsoljuk. Burgonyakörettel tálaljuk, és tetszés szerinti mártást adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin