- 1 kg marhalábszár
- 30 dkg ritka csont
- 50 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller,
- 1 hagyma,
- egy cikkely kelkáposzta
- zöldpaprika, paradicsom
- egy egész hámozott burgonya
- só, pár szem bors, mokkakanálnyi köménymag, körömnyi babérlevél.
Elkészítés:
A jól megmosott húst és csontot 2, 5 liter hideg vízben a fűszerekkel
együtt főni tesszük. A marhahúsnak 3 l/2 órai főzés kell,
kuktában 1 óra. Amikor félig megfőtt, adjuk hozzá a tisztított
zöldségeket, a gyökereket hosszában hasítva, a hagymát egészben.
Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzzük, amíg a
hús teljesen megpuhul. Húzzuk le a tűzhelyről, 5 percig hagyjuk
állni, hogy zavarossága letisztuljon. Negyed részét leszűrjük
és abba belefőzzük a levesbe való tésztát. Levesestálba öntjük
és a többi levest rászűrjük.
A húslevesből a húst kiszedjük, szeletekre vágjuk, forró tálra helyezzük a zöldséggel körülrakva, és kevés forró levessel meglocsoljuk. Burgonyakörettel tálaljuk, és tetszés szerinti mártást adunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése