2013. október 21., hétfő

Gulyás amerikai módra

Amerikai háziasszony "goulash" receptje, amiről ő maga is elismeri, hogy nem sok köze van ahhoz, amit a magyarok készítenek.


Hozzávalók:


  • 400 g darált marhahús
  • 1/2 hagyma felaprítva
  • 1 zöld paprika felaprítva (1/2 kaliforniai paprika)
  • 1 ek repceolaj vagy vaj
  • 1 liter víz
  • 3 marhahúsleves kocka
  • 2 (400g-os) konzerv aprított paradicsom
  • dobozos paradicsompüré
  • 1 tk fokhagyma granulátum vagy 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 tk chili por (csípős pirospaprika)
  • 1 1/2 tk őrölt kömény
  • 1/4 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 2 bögre makaróni

Elkészítés:

1. A zsiradékon pároljuk meg a hagymát és a paprikát. 
2. Adjuk hozzá a húst is és pirítsuk barnára.
3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót kivéve a tésztát és forraljuk fel.
4. Főzzük kb 15 percig lassú tűzön lefedve.
5. Adjuk hozzá a makarónit is és főzzük további kb 8-10 percig, míg meg nem puhul a tészta is. Közben keverjük át időnként, nehogy leragadjon.

Tálaljuk ropogós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin