- 1 nagyobb hagyma felaprítva
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 ek liszt
- 1 tk só
- 1/2 tk bors
- kb. 1 liter víz
- 450g gomba felszeletelve
- 1 darab zeller apróra vágva
- 2 közepes krumpli meghámozva és kis kockákra vágva
- 1 sárgarépa felkockázva
- 1 bögre (3dl) főzőtejszín
- 1/4 bögre reszelt parmezán
Elkészítés:
1. Egy fazékban pároljuk meg a hagymát a vajon, míg puha nem lesz.
2. Adjuk a hagymához a lisztet, a sót és a borsot, és keverjük át, hogy krémes állagú legyen.
3. Fokozatosan öntsük fel vízzel folyamatosan simára kevergetve.
4. Forraljuk fel és hagyjuk főni kb 1 percig.
5. Adjuk hozzá a zellert, a gombát a krumplit és a répát.
6. Fedjük le és kis lángon főzzük kb 30 percig, míg minden puha nem lesz.
7. Végül keverjük a leveshez a tejszínt és a sajtot, majd forrósítsuk fel újra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése