2013. október 18., péntek

Tejszínes gombaleves krumplival

Hozzávalók:


  • 1 nagyobb hagyma felaprítva
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek liszt
  • 1 tk só
  • 1/2 tk bors
  • kb. 1 liter víz
  • 450g gomba felszeletelve
  • 1 darab zeller apróra vágva
  • 2 közepes krumpli meghámozva és kis kockákra vágva
  • 1 sárgarépa felkockázva
  • 1 bögre (3dl) főzőtejszín
  • 1/4 bögre reszelt parmezán
Elkészítés:

1. Egy fazékban pároljuk meg a hagymát a vajon, míg puha nem lesz.
2. Adjuk a hagymához a lisztet, a sót és a borsot, és keverjük át, hogy krémes állagú legyen.
3. Fokozatosan öntsük fel vízzel folyamatosan simára kevergetve.
4. Forraljuk fel és hagyjuk főni kb 1 percig.
5. Adjuk hozzá a zellert, a gombát a krumplit és a répát.
6. Fedjük le és kis lángon főzzük kb 30 percig, míg minden puha nem lesz.
7. Végül keverjük a leveshez a tejszínt és a sajtot, majd forrósítsuk fel újra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin