2013. október 25., péntek

Fűszeres indiai paradicsomleves


Hozzávalók:

  • 500g érett paradicsom vagy 1 konzerv egész paradicsom
  • 1 1/4 l víz
  • 1/2 tk kurkuma por
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk chili por
  • 3 gerezd fokhagyma passzírozva
  • 2cm gyömbér pépesítve
  • 1 1/2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 2 kicsi fahéj rudacska
  • 5 kardamom hüvely
  • 5 szegfűszeg
  • 1 tk  őrölt édeskömény
  • 1 hagyma vékonyra szeletelve
  • 2 friss curry levél
  • 40 g (3/4 bögre) aprított koriander levél
  • 1 újhagyma felszeletelve
Elkészítés:

1. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe és húzzuk le a héjukat.
2. Egy nagy fazékba tegyük bele a paradicsomot, vizet, kurkumát, köményt, chilit, fokhagymát, gyömbért és a sót. Forraljuk fel és főzzük 15 percig.
3. Közben forrósítsuk fel az olajat egy wokban vagy serpenyőben. Kezdjük el pirítani a fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és édes köményt, míg meg nem érezzük az illatos aromájukat. Ekkor adjuk hozzá a szeletelt hagymát és a curry leveleket. Kevergetve pirítsuk további 2 percig, míg a hagyma átlátszóvá válik.  Tegyük az egészet a levesbe.
4. Forraljuk a levest további 5 percig, majd vegyük le a lángról és díszítsük koriander levelekkel és újhagymával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin