Hozzávalók:
- 500g érett paradicsom vagy 1 konzerv egész paradicsom
- 1 1/4 l víz
- 1/2 tk kurkuma por
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk chili por
- 3 gerezd fokhagyma passzírozva
- 2cm gyömbér pépesítve
- 1 1/2 tk só
- 2 ek olaj
- 2 kicsi fahéj rudacska
- 5 kardamom hüvely
- 5 szegfűszeg
- 1 tk őrölt édeskömény
- 1 hagyma vékonyra szeletelve
- 2 friss curry levél
- 40 g (3/4 bögre) aprított koriander levél
- 1 újhagyma felszeletelve
Elkészítés:
1. A paradicsomokat mártsuk forró vízbe és húzzuk le a héjukat.
2. Egy nagy fazékba tegyük bele a paradicsomot, vizet, kurkumát, köményt, chilit, fokhagymát, gyömbért és a sót. Forraljuk fel és főzzük 15 percig.
3. Közben forrósítsuk fel az olajat egy wokban vagy serpenyőben. Kezdjük el pirítani a fahéjat, kardamomot, szegfűszeget és édes köményt, míg meg nem érezzük az illatos aromájukat. Ekkor adjuk hozzá a szeletelt hagymát és a curry leveleket. Kevergetve pirítsuk további 2 percig, míg a hagyma átlátszóvá válik. Tegyük az egészet a levesbe.
4. Forraljuk a levest további 5 percig, majd vegyük le a lángról és díszítsük koriander levelekkel és újhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése