2013. október 29., kedd

Füstöltsajt krémleves


Hozzávalók:

  • 4 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 6 dl viz
  • 1 db húsleveskocka
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 dl tejszin
  • reszelt szerecsendió
  • bors
  • 4 tojássárgája


Elkészítés: 

A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. Vízzel felöntjük. Habverővel többször megkevergetve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, közben a sajtot lereszeljük. Kétharmadát a levesbe szórjuk és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. Tejszínnel dúsitjuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózzuk. Négy leveses csészébe 1-1 tojássárgáját simára keverünk.A forró levest rámerjük, maradék sajttal megszórjuk.

Tálalhatjuk főtt zöldségekkel vagy pirított kenyérszeletekkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin