Hozzávalók:
- 4 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 6 dl viz
- 1 db húsleveskocka
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejszin
- reszelt szerecsendió
- bors
- 4 tojássárgája
Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt
világosra pirítjuk benne. Vízzel felöntjük. Habverővel többször megkevergetve
nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk, közben a sajtot
lereszeljük. Kétharmadát a levesbe szórjuk és kevergetve 3-4 perc alatt simára
főzzük. Tejszínnel dúsitjuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózzuk.
Négy leveses csészébe 1-1 tojássárgáját simára keverünk.A forró levest
rámerjük, maradék sajttal megszórjuk.
Tálalhatjuk főtt zöldségekkel vagy pirított kenyérszeletekkel is.
Tálalhatjuk főtt zöldségekkel vagy pirított kenyérszeletekkel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése