- 2 bögre fejtett sárgaborsó
- 4 bögre víz
- 1 fej hagyma felaprítva
- 1,5 tk só
- olívaolaj,
- citromszeletek
Elkészítés:
1. Válogassuk át a borsót alaposan, a színteleneket dobjuk ki. Mossuk meg jól és tegyük egy fazékba. Öntsük fel hideg vízzel és tegyük a tűzre.
2. Forrás után szedjük le a habját és adjuk hozzá a finomra vágott hagymát.
3. Fedjük le és nagyon kis lángon keverés nélkül főzzük 2 órán át, míg szétfő.
4. Sózzuk és mélytányérokra szedjük. Minden adag tetejére 1-2 ek olívaolajat teszünk és citromszeleteket adunk hozzá, hogy mindenki ízlés szerint ízesítse a pürét.
Tálalhatunk hozzá pirított kenyeret és/vagy uborkából, paradicsomszeletekből, finomra vágott hagymából és fekete olajbogyóból kevert, olajjal és ecettel ízesített salátát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése