- 50-60 dkg zöldbab
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- hagyma
- pirospaprika
- 1 kanál tejföl
- ecet
- só vagy ételízesítő
Elkészítés:
1. A zöldbabot megmossuk, szálkáitól megtisztítjuk, másfél cm-es darabokra
vágjuk, vagy felébe, negyedébe tördeljük.
2. Forró vízbe tesszük, sózzuk, s ha puhára főtt, világos hagymás rántással berántjuk. Berántás után legalább 10 percig főzzük. Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy
evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez,
csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára
főtt, 1/2 liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl
el is maradhat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése