2013. október 6., vasárnap

Zöldbableves

Hozzávalók:


  • 50-60 dkg zöldbab
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt 
  • hagyma
  • pirospaprika
  • 1 kanál tejföl
  • ecet
  • só vagy ételízesítő

Elkészítés:

1. A zöldbabot megmossuk, szálkáitól megtisztítjuk, másfél cm-es darabokra
vágjuk, vagy felébe, negyedébe tördeljük.
2. Forró vízbe tesszük, sózzuk, s ha puhára főtt, világos hagymás rántással berántjuk. Berántás után legalább 10 percig főzzük. Végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy
evőkanál tejföllel tálaljuk.

A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez,
csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára
főtt, 1/2 liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl
el is maradhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin