2013. október 3., csütörtök

Karalábéleves

Hozzávalók:

40 dkg karalábé
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
3 dkg liszt
1 kanál tejföl
zöldpetrezselyem
só vagy étel-ízesítő.

Elkészítés:

1. A karalábét megtisztítjuk fás részeitől, apró, vékony szeletek-re vágjuk, és forró zsiradékban, fedő alatt, megsózva puhára pároljuk (az íze csak akkor fő ki teljesen, ha olyan puha, mint a vaj).
2. Most a liszttel meghintjük, pár percig pirítjuk vele, hideg vízzel felöntjük, és utána még 10-15 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet és tálaláskor a tejfölt.

Rizst, vajgaluskát vagy csurgatott tésztát főzünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin