Hozzávalók:
- készen kapaható wonton tészta (nagyobb keleti fűszerüzletekben kapható, néha szupermarketekben is)
Wonton töltelék:
- 300g finomra darált sertéshús
- 100g újhagyma ledarálva
- 20g nagyon finomra aprított zeller
- 20g pirított hagyma (ezt is lehet kapni készen fűszerüzletben, de házilag is megoldható)
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fehérbors
- 1 tojás fehérje
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 1,2 l csirke vagy zöldség alaplé
- só és bors
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- zellerszár felkarikázva
Elkészítés:
1. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Keverjük és gyúrjuk kb 10 percig.
2. Kb 1 tk tölteléket tegyünk minden wonton lapra és hajtsuk rá a tészát.
3. Forraljuk fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket, majd a kis tésztabatyukat és főzzük kb 5 percig közepes lángon.
4. Tálaljuk a levest zellerszárral megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése