2013. október 17., csütörtök

Kínai Wonton Leves


Hozzávalók:


  • készen kapaható wonton tészta (nagyobb keleti fűszerüzletekben kapható, néha szupermarketekben is)
Wonton töltelék:
  • 300g finomra darált sertéshús
  • 100g újhagyma ledarálva
  • 20g nagyon finomra aprított zeller
  • 20g pirított hagyma (ezt is lehet kapni készen fűszerüzletben, de házilag is megoldható)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 tojás fehérje
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
Leves:
  • 1,2 l csirke vagy zöldség alaplé
  • só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • zellerszár felkarikázva

Elkészítés:

1. A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban. Keverjük és gyúrjuk kb 10 percig.
2. Kb 1 tk tölteléket tegyünk minden wonton lapra és hajtsuk rá a tészát.
3.  Forraljuk fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket, majd a kis tésztabatyukat és főzzük kb 5 percig közepes lángon.
4. Tálaljuk a levest zellerszárral megszórva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin