- 1/2 kg darált marhahús
- 1 közepes hagyma felaprítva
- 1 zellerszár felkarikázva
- 2 gerezd fokhagyma passzírozva
- 2 ek liszt
- 8 dl csirke vagy zöldség alaplé
- 2 közepes krumpli kockákra vágva
- 1 aprított paradicsom konzerv (400g)
- 2 bögre reszelt cheddar sajt
- 1/4 bögre paradicsompüré
- 1/4 bögre ketchup
- 2 ek dijoni mustár
- 1 bögre tej
- pirított hamburgerzsemlék
- hamburger feltétek: hagymakarika, saláta, savanyú uborka, ketchup és mustár
Elkészítés:
1. Egy fazékban kezdjük el pirítani a marhahúst, zellert, hagymát, fokhagymát, míg a hús meg nem barnul, zsírjára sül, a hagyma és zeller meg nem puhul.
2. Szórjuk rá a lisztet a marhahúsra és pirítsuk 1-2 percig folyamatosan átforgatva.
3. Tegyük bele a krumplit és öntsük hozzá az alaplevet forraljuk fel és főzzük, míg a krumpli megpuhul.
4. Keverjük a leveshez a paradicsomkonzervet, paradicsompürét, sajtot, ketchupot és mustárt. Forraljuk fel és főzzük, míg a sajt elolvad.
5. Adjuk hozzá a tejet is és forrósítsuk fel még egyszer.
6. Tálaljuk pirított hamburger zsemlékkel és sajtburger feltétekkel. Tehetünk rá worchester szószt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése