2013. október 11., péntek

Amerikai "sajtburger" leves

Hozzávalók:


  • 1/2 kg darált marhahús
  • 1 közepes hagyma felaprítva
  • 1 zellerszár felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma passzírozva
  • 2 ek liszt
  • 8 dl csirke vagy zöldség alaplé
  • 2 közepes krumpli kockákra vágva
  • 1 aprított paradicsom konzerv (400g)
  • 2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 1/4 bögre paradicsompüré
  • 1/4 bögre ketchup
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 bögre tej
  • pirított hamburgerzsemlék
  • hamburger feltétek: hagymakarika, saláta, savanyú uborka, ketchup és mustár
Elkészítés:

1. Egy fazékban kezdjük el pirítani a marhahúst, zellert, hagymát, fokhagymát, míg a hús meg nem barnul, zsírjára sül, a hagyma és zeller meg nem puhul.
2. Szórjuk rá a lisztet a marhahúsra és pirítsuk 1-2 percig folyamatosan átforgatva.
3. Tegyük bele a krumplit és öntsük hozzá az alaplevet forraljuk fel és főzzük, míg a krumpli megpuhul.
4. Keverjük a leveshez a paradicsomkonzervet, paradicsompürét, sajtot, ketchupot és mustárt. Forraljuk fel és főzzük, míg a sajt elolvad.
5. Adjuk hozzá a tejet is és forrósítsuk fel még egyszer.
6. Tálaljuk pirított hamburger zsemlékkel és sajtburger feltétekkel. Tehetünk rá worchester szószt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin