2013. október 5., szombat

Zöldborsóleves tejjel

Hozzávalók:


  • 60-80 dkg csöves zöldborsó
  • 11/2 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír
  •  2 dkg liszt
  • 1 dl tej


Elkészítés:

A kifejtett zöldborsót a zsiradékon puhára pároljuk, liszttel
meghintjük, azzal is egy kicsit pirítjuk, felöntjük vízzel, felfőzzük
és hozzáöntjük a tejet. (Ha a zöldborsónak gyenge a héja,
néhány darabot a levesbe dobunk, lehetőleg batisztzacskóba kötve,
és tálalás előtt kivesszük.) Apróra vágott zöldpetrezselyemmel
ízesítjük. Cukrot is adhatunk hozzá. Betétnek vajgaluskát
vagy csurgatott tésztát főzünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin