- 1 csirkemell filé
- 2-3 csirke felsőcomb filé
- olaj
- 2 ek vaj
- 1 bögre kockázott hagyma
- 1/2 bögre kis kockára vágott zeller
- 1,2 liter csirke alaplé (4 bögre, 3dl-es)
- 2 bögre víz
- 1 bögre kockázott sárgarépa
- 1 tk só
- 1/2 tk őrölt bors
- 1/2 tk ptrezselyemzöld
- 2 csésze tojásos tészta (olyan, amit kínai boltokban lehet kapni)
Elkészítés:
1. Melegítsük be a sütőt 190 fokra.
2. A húsokat kenjük be vékonyan olajjal, kicsit sózzuk is meg. Süssük 25 percig. Vegyük ki a sütőből hűlni.
3. Egy fazékban olvasszuk fel a vajat és pároljuk meg rajta a hagymát. Majd tegyük hozzá a zellert (ne égjen meg) és süssük együtt 4-5 percig, akár fedő alatt.
4. Kockázzuk fel a húst és tegyük bele a fazékba az többi hozzávalóval, a tészta kivételével.
5. Forraljuk fel, majd takaréklángon főzzük kb. 30 percig, mig minden megpuhul.
6. Adjuk hozzá a tésztát is és főzzük további 15 percig. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése