Hozzávalók:
- 3 nagyobb krumpli felkockázva
- 2 paradicsom, meghámozva és felkockázva
- 1 hagyma felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 2 kisebb sárgarépa vastagabb karikákra vágva
- 1 darabka zeller, 1 darab paprika
- só, bors
- 1-2 ek olívaolaj
Elkészítés:
1. Az olajon pirítsuk a hagymát és a krumplit állandó kevergetés mellett kb 10 percig, az utolsó percben adjuk hozzá a fokhagymát is.
2. Tegyük az edénybe a paradicsomot is, keverjük át, majd egy perc múlva öntsük fel kb 1 liter vízzel.
3. Tegyük a levesbe a többi hozzávalót, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 30 percig.
Tálaljuk sajttal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése