2013. november 28., csütörtök

Paradicsomos krumplileves


Hozzávalók:

  • 3 nagyobb krumpli felkockázva
  • 2 paradicsom, meghámozva és felkockázva
  • 1 hagyma felkockázva
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomva
  • 2 kisebb sárgarépa vastagabb karikákra vágva
  • 1 darabka zeller, 1 darab paprika
  • só, bors
  • 1-2 ek olívaolaj
Elkészítés:

1. Az olajon pirítsuk a hagymát és a krumplit állandó kevergetés mellett kb 10 percig, az utolsó percben adjuk hozzá a fokhagymát is.
2. Tegyük az edénybe a paradicsomot is, keverjük át, majd egy perc múlva öntsük fel kb 1 liter vízzel.
3. Tegyük a levesbe a többi hozzávalót, sózzuk, borsozzuk, forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 30 percig.

Tálaljuk sajttal megszórva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin