2013. november 25., hétfő

Olasz bableves húsgolyókkal és makarónival


Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1/3 bögre paradicsompüré
  • 2 tk szárított oregánó 
  • olaj a sütéshez
  • 2 liter csirke alaplé
  • 2 kisebb hagyma felkockázva
  • 2 krumpli felkockázva
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • 1/2 bögre kicsi makaróni
  • 1 bögre zöldborsó
  • 1 konzerv vörösbab
  • só, bors
Elkészítés:

1. Keverjük össze a húst, a morzsát, a paradicsompürét és az oregánót és sózzuk, borsozzuk. Gyúrjunk kicsi golyókat a masszából.
2.  Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük meg a golyókat, míg megbarnulnak. Szedjük papírtörlőre a golyókat.
3. Egy fazékban kezdjük el melegíteni az alaplevet, tegyük bele az aprított hagymát, sárgarépát, krumplit. Forraljuk fel majd adjuk hozzá a makarónit is. Főzzük 10 percig lefedve közepes lángon, míg a zöldségek és a tészta megpuhulnak.
4. Tegyük a levesbe a húsgolyókat, a borsót és a babot is. Gyöngyözve főzzük további 5 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin