Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 1/3 bögre paradicsompüré
- 2 tk szárított oregánó
- olaj a sütéshez
- 2 liter csirke alaplé
- 2 kisebb hagyma felkockázva
- 2 krumpli felkockázva
- 2 sárgarépa felkockázva
- 1/2 bögre kicsi makaróni
- 1 bögre zöldborsó
- 1 konzerv vörösbab
- só, bors
Elkészítés:
1. Keverjük össze a húst, a morzsát, a paradicsompürét és az oregánót és sózzuk, borsozzuk. Gyúrjunk kicsi golyókat a masszából.
2. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük meg a golyókat, míg megbarnulnak. Szedjük papírtörlőre a golyókat.
3. Egy fazékban kezdjük el melegíteni az alaplevet, tegyük bele az aprított hagymát, sárgarépát, krumplit. Forraljuk fel majd adjuk hozzá a makarónit is. Főzzük 10 percig lefedve közepes lángon, míg a zöldségek és a tészta megpuhulnak.
4. Tegyük a levesbe a húsgolyókat, a borsót és a babot is. Gyöngyözve főzzük további 5 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése