Hozzávalók:
- 60 vaj kockákra vágva
- 2 ek olívaolaj
- 1 kg vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 2 tk barna cukor
- 2 ek liszt
- 1 liter lehetőleg marhahús alaplé
- 1 bagett kb 1,5 cm vastag szeletekre vágva
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma elfelezve
- 1 bögre emmentáli vagy pannónia sajt
Elkészítés:
1. Forrósítsuk fel a vajat és az olívaolajat egy vastag aljú edényben. Adjuk hozzá a hagymát és 1 tk sót. Pároljuk és pirítsuk fedő nélkül, közepes lángon 45-50 percig, míg a hagyma nagyon-nagyon puha nem lesz. Keverjük hozzá a cukrot és kevergetve karamelizáljuk a hagymát kb 10 perc alatt.
2. Adjuk a hagymához a lisztet és kevergetve pirítsuk 2 percig. Öntsük bele az alaplevet és 2 (2,5 dl) bögre vizet. Forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 15 percig, hogy összefőjenek az ízek. Sóval, borssal ízesítsük.
3. A sajtos kenyérszeletkhez melegítsük a sütőt 180 fokra. A kenyérszeletek mindkét oldalát kicsit olajozzuk be, vagy olajsprével fújjuk le. Mindkét oldalt dörzsöljük át a fokhagymagerezddel. Tegyük tepsibe a szeleteket és pirítsuk kb 5-6 percig, majd vegyük ki, fordítsuk meg a szeleteket. Ezután a szeletek egyik olalát szórjuk meg a sajttal és tegyük vissza a sütőbe további 3-4 percre, míg ráolvad a sajt.
Tálaljuk a leves sajtos kenyérszeletekkel a tányérban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése