Hozzávalók:
- Fűszerkeverék: 2,5 tk chili por, 2 tk őrölt római kömény, 1,5 tk őrölt koriander, 1 tk szárított oregánó, 1 tk durvára tört bors, 1/2 tk só
- 2 ek olaj
- 600 g csirkemell vékony csíkokra vágva
- 2 nagyobb fej hagyma felaprítva
- 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1/2 tk só
- 1 kukoricakonzerv
- 1 liter csirke alaplé
- 2 konzerv aprított pardicsom
- 2 ek lime lé
Feltét:
- 1 csokor friss koriander felaprítva
- 5 újhagyma felkarikázva
- 1 ek reszelt lime-héj
- 10 dkg krémfehér sajt
- 1 avokádó felkockázva
Elkészítés:
1. Keverjük össze a fűszereket egy tálkában.
2. 1 ek olajon kezdjük el pirítani a hús, közben szórjuk meg 1,5 ek fűszerkeverékkel. Kevergetve süssük kb 8 percig.
3. Egy másik edényben 1 ek olajon kezdjük el párolni a hagymát és a paprikákat. Tegyük rá a 1/2 tk sót, a fokhagymát, majd szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket és pirítsuk 8 percig, míg a zöldségek átpuhulnak.
4. Ekkor adjuk hozzá a húst, kukoricát, alaplevet és paradicsomot, forraljuk fel és kis lángon főzzük 15 percig. A végén adjuk hozzá a lime lét is.
5. Készítsük el a feltétet: egyszerűen forgassuk össze a hozzávalókat egy villával, az avokádót törjük össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése