2013. december 1., vasárnap

Chilis csirkeleves avokádós-sajtos feltéttel


Hozzávalók:

  • Fűszerkeverék: 2,5 tk chili por, 2 tk őrölt római kömény, 1,5 tk őrölt koriander, 1 tk szárított oregánó,  1 tk durvára tört bors, 1/2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 600 g csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 2 nagyobb fej hagyma felaprítva
  • 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 tk só
  • 1 kukoricakonzerv 
  • 1 liter csirke alaplé
  • 2 konzerv aprított pardicsom
  • 2 ek lime lé
Feltét:
  • 1 csokor friss koriander felaprítva
  • 5 újhagyma felkarikázva
  • 1 ek reszelt lime-héj
  • 10 dkg krémfehér sajt
  • 1 avokádó felkockázva
Elkészítés:

1.  Keverjük össze a fűszereket egy tálkában.
2. 1 ek olajon kezdjük el pirítani a hús, közben szórjuk meg 1,5 ek fűszerkeverékkel. Kevergetve süssük kb 8 percig. 
3. Egy másik edényben 1 ek olajon kezdjük el párolni a hagymát és a paprikákat. Tegyük rá a 1/2 tk sót, a fokhagymát, majd szórjuk rá a maradék fűszerkeveréket és pirítsuk 8 percig, míg a zöldségek átpuhulnak.
4. Ekkor adjuk hozzá a húst, kukoricát, alaplevet és paradicsomot, forraljuk fel és kis lángon főzzük 15 percig. A végén adjuk hozzá a lime lét is.
5. Készítsük el a feltétet: egyszerűen forgassuk össze a hozzávalókat egy villával, az avokádót törjük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin