Hozzávalók:
- 1.5 liter víz
- 300g csirkemell kockákra vágva
- 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa nagyobb darabokra vágva
- 250g sütőtök felkockázva
- 180g bambuszrügy
- 3 tk dashi por (a vegeta/delikát japán megfelelője)
- 3 tk szójaszóz
- 3 tk szaké (rizsbor/rizspálinka)
- 3 tk mirin (édes folyadék, amit rizs és shoju (vokához hasonló párlat) keverésével és erjesztésével állítanak elő)
Elkészítés:
1. Egy nagyobb edényben forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a csirkehúst és főzzük közepes lángon 2 percig, közben távolítsuk el a habot a lé tetejéről egy kanállal vagy papírtörlővel.
2. Adjuk hozzá a répát, tököt és a bambuszrügyeket.
3. Keverjük bele a dashi port, szója szószt, szakét és mirint. Forraljuk újra fel és fedjük le. Főzzük 5 percig erősebb lángon, majd alig gyöngyözően 20 percig, míg a zöldségek puhák.
4. Tálalás előtt hagyjuk állni 10 percet. Kevés lével tálaljuk a húst és zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése