Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta
- 1 kisebb szál füstölt kolbász
- 15-20 dkg szeletelt füstölt sonka, tarja, bacon vagy hasonló füstölt felvágott
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 1 ek pirospaprika
- 3 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- só, bors, szárított petrezselyemlevél, 1/2 mk őrölt kömény, 1 darab zöldpaprika, 1 darab paradicsom
- 2-3 ek zsír
- 1 doboz konzervbab (opcionális)
Elkészítés:
1. A hagymát vágjuk apróra, majd pároljuk meg a zsíron. Mikor már puha, szórjuk rá a lisztet, majd a passzírozott fokhagymát. Mikor érezzük a fokhagyma illatát, vegyük le a tűzről és szórjuk rá a paprikát, majd engedjük fel vízzel.
2. A káposztát mossuk át, ha túl savanyú lenne, vágjuk kissé össze, majd tegyük a vízbe. A gyökereket karikázzuk fel és adjuk a leveshez a felkarikázott kolbásszal és felkockázott füstölt felvágottal együtt. Ízesítsük sóval, borssal, köménnyel és petrezselyemmel, tegyük bele a paprikát és paradicsomot is.
3. Főzzük addig, míg a káposzta megpuhul (kb 30 perc).
4. A legvégén öntsük a leveshez a konzerv babot, ha használunk és főzzük további 3-5 percig.
Tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése