- 500 g fehér csiperke gomba (apró méretű)
- 500 g barna csiperke gomba
- 25-30 g szárított shiitake gomba
- 25-30 g szárított erdei gomba
- 2 közepes vöröshagyma felkockázva
- 4 ek vaj
- 4 ek liszt
- 70 ml fehér vermut
- 25 dkg (fagyasztott, konzerv) articsókaszív
- 6 friss kakukkfű ág
- 1 mk morzsolt zsálya
- 1/2 tk só
- frissen őrölt fekete bors
- kevés őrölt szerecsendió
- 7 dl csirke alaplé
- 2,5 dl zsíros tejszín
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a friss gombákat , közben meleg vízbe áztassuk be a szárított gombákat 15 percre, míg megpuhulnak. Távolítsuk el a shiitake gomba kemény szárait és aprítsuk fel a beáztatott gombákat.
2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy fazékban, tegyük rá a hagymát, kezdjük el pirítani, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a gombákat is és pároljuk, míg a gomba leve elpárolog. Ha túl száraznak tűnne a gomba, adhatunk még hozzá vajat. Mikor a gomba már a vajon sül, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk röviden.
3. Adjuk hozzá a vermutot, az articsókát és a fűszereket, keverjük át és forraljuk fel.
4. Öntsük a gombához az alaplevet, majd keverjük hozzá a tejszínt is, majd főzzük kb.30 percig kis lángon.
Szedjük ki a kakukkfűágakat tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése