2013. november 21., csütörtök

Különleges gombakrémleves

Hozávalók 8 személyre:

  • 500 g fehér csiperke gomba (apró méretű)
  • 500 g barna csiperke gomba
  • 25-30 g szárított shiitake gomba 
  • 25-30 g szárított erdei gomba
  • 2 közepes vöröshagyma felkockázva
  • 4 ek vaj
  • 4 ek liszt
  • 70 ml fehér vermut
  • 25 dkg (fagyasztott, konzerv) articsókaszív
  • 6  friss kakukkfű ág 
  • 1 mk morzsolt zsálya
  • 1/2 tk só
  • frissen őrölt fekete bors
  • kevés őrölt szerecsendió
  • 7 dl csirke alaplé
  • 2,5 dl zsíros tejszín
Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg és szeleteljük fel a friss gombákat , közben meleg vízbe áztassuk be a szárított gombákat 15 percre, míg megpuhulnak. Távolítsuk el a shiitake gomba kemény szárait és aprítsuk fel a beáztatott gombákat.
2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy fazékban, tegyük rá a hagymát, kezdjük el pirítani, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a gombákat is és pároljuk, míg a gomba leve elpárolog. Ha túl száraznak tűnne a gomba, adhatunk még hozzá vajat. Mikor a gomba már a vajon sül, szórjuk rá a lisztet és pirítsuk röviden.
3. Adjuk hozzá a vermutot, az articsókát és a fűszereket, keverjük át és forraljuk fel.
4. Öntsük a gombához az alaplevet, majd keverjük hozzá a tejszínt is, majd főzzük kb.30 percig kis lángon.
Szedjük ki a kakukkfűágakat tálalás előtt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin