- 6-7 nagyobb krumpli fél centis karikákra vágva
- 2 póréhagyma felkarikázva
- 3 dl tejszín
- 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1,5 liter csirke alaplé
- só, bors
1. Tegyük az olajat a fazékba, hevítsük fel.
2. Adjuk hozzá a pórét, kezdjük pirítani.
3. Tegyük bele a fokhagymát is, és pirítsuk, míg megérezzük az illatát (pár másodperc).
4. Sózzuk, borsozzuk.
5. Tegyük bele a krumplit, forgassuk át és pirítsuk pár percig.
6. Öntsük fel az alaplével.
7. Lefedve főzzük, míg majdnem teljesen szét nem fő a krumpli, keverjük néha át.
8. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük át és forrósítsuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése