2013. november 23., szombat

Póréhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 6-7 nagyobb krumpli fél centis karikákra vágva
  • 2 póréhagyma felkarikázva
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1,5 liter csirke alaplé
  • só, bors

1. Tegyük az olajat a fazékba, hevítsük fel.
2. Adjuk hozzá a pórét, kezdjük pirítani.
3. Tegyük bele a fokhagymát is, és pirítsuk, míg megérezzük az illatát (pár másodperc).
4. Sózzuk, borsozzuk.
5. Tegyük bele a krumplit, forgassuk át és pirítsuk pár percig.
6. Öntsük fel az alaplével.
7. Lefedve főzzük, míg majdnem teljesen szét nem fő a krumpli, keverjük néha át.
8. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük át és forrósítsuk fel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin