A húsgolyókhoz:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált borjúhús (vagy disznó, vagy pulyka)
- 1/4 bögre (2.5 dl) zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 ek finomra aprított petrezselyemzöld
- 1/2 gerezd fokhagyma passzírozva (opcionális)
- 1/2 tk pirospaprika (opcionális)
- 1/2 tk só és bors
A leveshez:
- 1 liter csirke alaplé (leveszöldségekkel)
- 2 bögre friss spenótlevél összeaprítva
- 1/4 bögre olasz pecorino romano sajt
- levesbetétnek orzo tészta (kicsi, rizsszemekhez hasonló tészta)
Elkészítés:
1. A húsgolyók hozzávalóit dolgozzuk össze egy tálban, majd készítsünk nagyobb üveggolyó méretű gombócokat. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük 180 fokon kb 25 percig, míg barnára sülnek. (de megsüthetjük a golyókat kevés olívaolajon is vagy kevés alaplében meg is párolhatjuk őket)
2. A tálalás előtt kb 10 perccel forraljuk fel az alaplevet, tegyük bele a spenótot és főzzük kb 10 percig, míg meg nem puhulnak a levelek.
3. Tegyük a levesbe a húsgombócokat is, forraljuk újra fel.
4. Végül keverjük a levesbe a sajtot és tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése