2013. november 18., hétfő

Zuppa Maritata - olasz esküvői leves

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált borjúhús (vagy disznó, vagy pulyka)
  • 1/4 bögre (2.5 dl) zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 ek finomra aprított petrezselyemzöld
  • 1/2 gerezd fokhagyma passzírozva (opcionális)
  • 1/2 tk pirospaprika (opcionális)
  • 1/2 tk só és bors
A leveshez:
  • 1 liter csirke alaplé (leveszöldségekkel)
  • 2 bögre friss spenótlevél összeaprítva
  • 1/4 bögre olasz pecorino romano sajt
  • levesbetétnek orzo tészta (kicsi, rizsszemekhez hasonló tészta)
Elkészítés:

1. A húsgolyók hozzávalóit dolgozzuk össze egy tálban, majd készítsünk nagyobb üveggolyó méretű gombócokat. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük 180 fokon kb 25 percig, míg barnára sülnek. (de megsüthetjük a golyókat kevés olívaolajon is vagy kevés alaplében meg is párolhatjuk őket)
2. A tálalás előtt kb 10 perccel forraljuk fel az alaplevet, tegyük bele a spenótot és főzzük kb 10 percig, míg meg nem puhulnak a levelek.
3. Tegyük a levesbe a húsgombócokat is, forraljuk újra fel.
4. Végül keverjük a levesbe a sajtot és tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin