2013. november 12., kedd

Vietnámi csirkeleves üvegtésztával

Hozzávalók:

  • 200g üvegtészta
  • 20g szárított shiitake gomba
  • 1 ek halszósz
  • 1 csirke
  • 2 mogyoróhagyma
  • 8 ág friss koriander
  • 8 szál snidling
  • 2 ek olaj
  • só, bors
Elkészítés:

1. A csirkét főzzük gyöngyözve kb 2 órán át sós, borsos vízben, majd vegyük ki a levesből a hús, és hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a bőrt, majd vágjuk a húst vékony csíkokra.
2. Az üvegtésztát áztassuk 5 percre langyos vízbe, csepegtessük le, majd vágjuk kb 3 cm-es darabokra. A gombát áztassuk langyos vízben kb 15 percig, hogy megpuhuljon, majd vágjuk csíkokra. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, vágjuk 4 részre és forró olajon 5 perc alatt pirítsuk aranybarnára.
3. A levest melegítsük fel. A tésztát és a hús tegyük mélytányérokba, adjuk hozzá a hagymát és a gombát, fűszerezzük néhány csepp halszósszal és ízlés szerint sóval, borssal. Csipkedjük le a korianderleveleket a szárról, a snidlinget aprítsuk fel és mindkettővel szórjuk meg a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin