- 200g üvegtészta
- 20g szárított shiitake gomba
- 1 ek halszósz
- 1 csirke
- 2 mogyoróhagyma
- 8 ág friss koriander
- 8 szál snidling
- 2 ek olaj
- só, bors
Elkészítés:
1. A csirkét főzzük gyöngyözve kb 2 órán át sós, borsos vízben, majd vegyük ki a levesből a hús, és hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a bőrt, majd vágjuk a húst vékony csíkokra.
2. Az üvegtésztát áztassuk 5 percre langyos vízbe, csepegtessük le, majd vágjuk kb 3 cm-es darabokra. A gombát áztassuk langyos vízben kb 15 percig, hogy megpuhuljon, majd vágjuk csíkokra. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, vágjuk 4 részre és forró olajon 5 perc alatt pirítsuk aranybarnára.
3. A levest melegítsük fel. A tésztát és a hús tegyük mélytányérokba, adjuk hozzá a hagymát és a gombát, fűszerezzük néhány csepp halszósszal és ízlés szerint sóval, borssal. Csipkedjük le a korianderleveleket a szárról, a snidlinget aprítsuk fel és mindkettővel szórjuk meg a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése