2013. november 25., hétfő

Zöldborsópüré leves


Hozzávalók:

  • 1 hagyma felkockázva
  • 25 dkg borsó, 2 répa nagyobb darabokra vágva, vagy borsó-répa fagyasztott keverék
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 1,5 liter alaplé
  • só, bors, petrezselyemzöld, 1/2 tk pirospaprika
  • galuskához: 1 tojás, liszt, víz, só
Elkészítés:

1. A zsiradékon pároljuk meg a hagymát, tűzről lehúzva szórjuk meg pirospaprikával. Ezután tegyük rá a répát és a borsót és öntsük fel az alaplével.
2. Forraljuk fel és főzzük 5-10 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. Fűszerezzük borssal, tegyük bele a petrezselyemzöldet és sózzuk, ha még szükséges.
3. Szűrőkanállal vegyünk ki a borsóból és a répából egy keveset, majd botmixerrel turmixoljuk a leves simára.
4. Állítsuk össze a galuskát: tegyük egy tálba a tojást, villával verjük fel, sózzuk, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy elég sűrű masszát kapjunk, majd öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ragacsos, csöpögős tésztát kapjunk.
5. Forraljuk fel a levest újra, szaggassuk bele a galuskát, majd főzzük még további 4-5 percig közepes lángon, végül tegyük vissza a félretett borsót és répát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin