Hozzávalók:
- 1,5 liter csirke alaplé vagy 2-3 leveskockából főzött lé
- 15 g (egy kis maréknyi) szárított fafülgomba, vízbe áztatva, míg meg nem puhul, majd felszeletelve
- 1 csirkemell (kb 120g), puhára főzve, majd szálirányban darabokra aprítva
- 2 ek halszósz
- 1/2 tk frissen őrölt fekete bors
- 1/2 tk só
- 120 g szárított üvegtészta, három felé vágva
- friss koriander levél díszítéshez
Elkészítés:
1. Forraljuk fel az alaplevet és az előkészített gombát, majd adjuk hozzá a csirkemellet is és újra forraljuk fel. 2. Hagyjuk gyöngyözve főni kis lángon fedetlenül 5-10 percig, közben tegyük bele a halszószt, a borsot és a sót.
3. Adjuk a leveshez a tésztát is és főzzük további 1-2 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése